zondag 7 mei 2017

Jaren 50 jurk

In de maand juni ga ik naar 2 concerten toe. Op 1 juni is dit The Piano Guys en op 23 juni, wat ik al 25 jaar graag wil, ga ik naar Celine Dion!!!!!! 😀

Oh ik ben zo blij met deze twee concerten en dit geeft mij mooi de gelegenheid om wat te maken wat in het thema staat van muziek. En het geeft mij de kans om gelijk een soort jurk te maken wat ik ook al heel erg lang wil doen en dat is een jaren 50 jurk maken en dat evt met een petticoat.

Het eerste wat ik dus moest doen is een mooi patroon uitzoeken


Dit patroon komt uit de ottobre 02/2015

Nu de jurk is uitgezocht moest ik op zoek gaan naar stof en ook daar ben ik in geslaagd.

De muzieknotenstof komt aan de bovenkant en

 zwarte stof aan de onderkant van mijn jurk.


Daarbij heb ik ook witte en zwarte voering besteld. En voor het geval dat ik toch graag een petticoat er onder wil heb ik tule erbij besteld. 

En toen was het tijd om de patroondelen over te nemen

En nadat dat gebeurd was kon ik eindelijk alles knippen.

Ondertussen heb ik het bovenstuk van de jurk af. En nu kan ik verder gaan met de rokdelen er aan te maken met de evt aanpassingen.


Nadat ik had gedaan wat ik moest doen volgens het blad stond er iets beschreven over hoe ik de armsgaten mooi kon vastnaaien. Het stond zo raar beschreven in het blad dat ik maar even gewacht heb tot ik weer naailes had en nu ik het samen met mijn "juf" heb bekeken snap ik de beschrijving wat beter. 

 De rand is netjes doorgestikt.      

En op de achterpanden zijn de figuurnaden aangebracht.

Ik hoop binnenkort een update te laten zien over mijn jurk. 
Trouwens zal ik dit wel "moeten" doen want ik doe mee met een wedstrijd van Mamarieke.nl

Haar website bestaat 5 jaar en daar heeft zij iets leuks voor bedacht. Voor meer info klik hier.
En ik heb besloten om hier aan mee te doen en om voor mijzelf een stok achter de deur te hebben om mijn jurk dan af te hebben voordat de concerten beginnen. 😉

4 opmerkingen:

 1. Oh ik ben echt super benieuwd naar het eind resultaat renate!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Marieke. Nou ik ook. Nadat ik gisteren de jurk zoverre in elkaar had gezet kon ik pas echt zien dat het rond de taille iets te groot is en dat wordt nog een uitdaging om dit goed te krijgen. Dan de blinde rits nog wat ik echt niet weet hoe dit moet en al helemaal niet met een speciaal voetje. Dus nu proberen bij mijn buik wat smaller te maken en wachten tot de volgende naailes zodat ik samen met mijn naaijuf dit kan afmaken. Maar dat zal wel goedkomen.

   Verwijderen
 2. Dit is straks een s(w)ingende jurk. En wat heerlijk na al de jaren naar Celine Dion. En nu maar hopen dat The Piano Guys and Celine Dion afgeleid worden door de noten op je jurk en zomaar iets anders gaan spelen en zingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk patroon. Ben benieuwd naar je jurk.

  BeantwoordenVerwijderen